Waarom Pedicure Worden?

Pedicure worden

Iedereen kan uit de voeten met het pedicure vak! De combinatie van medische zorg, uiterlijke verzorging en cliëntcontact maken het vak bijzonder. Het vak is met niets anders te vergelijken en biedt unieke kansen. Grijp jij deze kans?

Het pedicure vak is met niets anders te vergelijken. De combinatie van medische zorg, (uiterlijke) verzorging en cliëntcontact maken het vak bijzonder. Veel pedicures vinden het contact met cliënten één van de mooiste aspecten van het vak. Tijdens de behandeling bouw je  een band op en hoor je vaak wat er speelt in het leven van je cliënt. Omdat cliënten vaak regelmatig terugkomen, kun je op deze manier een hechte band opbouwen.

Als pedicure kan je mensen echt helpen. Als iemand pijn heeft aan de voet, heeft dat invloed op alle aspecten van hun leven. Zodra iemand niet meer pijnloos kan lopen, gaat de kwaliteit van leven hard achteruit. Een pedicure of medisch pedicure kan daar vaak veel in betekenen. Zo kan de pedicure bijvoorbeeld likdoorns verwijderen voor directe verlichting of kan een medisch pedicure een nagelbeugel plaatsen om een ingroeiende nagel verhelpen.

Een eigen pedicurepraktijk beginnen

Heb jij graag de volledige controle over je werkzaamheden en uren? Dan is het starten van een eigen pedicurepraktijk zeker wat voor jou.
Zo kun je ervoor kiezen om een garage of tuinhuis om te bouwen tot pedicurepraktijk om cliënten aan huis te ontvangen. Maar ook kun je een praktijkruimte te huren bij een gezondheidscentrum of woonzorgcentrum.

Er is veel vraag naar pedicures en medisch pedicures, dus er is geen tekort aan cliënten. Daarnaast kun je zelf bepalen welke werkzaamheden je wel of niet uitvoert en je eigen dagen en uren indelen. Je bouwt een cliëntenbestand op die past bij jou en jouw praktijk. Bij een eigen onderneming komt natuurlijk wel meer kijken. Kijk op de pagina ondernemerschap om hier meer over te lezen.

Ambulant pedicure

Ben jij graag op pad? Dan is het werken als ambulant pedicure interessant. Als ambulant pedicure neem je alle benodigde materialen mee en ga je op huisbezoek. Je behandelt dan de cliënten thuis. Dit maakt het werk heel gevarieerd en je bouwt snel een goede band op met je cliënt. Je komt letterlijk bij iemand thuis en leert zo ook familieleden en zelfs huisdieren kennen.

In dienst bij een praktijk

Als werknemer bij een pedicurepraktijk heb je een aantal voordelen. Zo ben je verzekerd van een vast maandelijks inkomen. Daarbij is er vaak al een vast cliëntenbestand waardoor je direct aan de slag kan. Vragen of casussen bespreek je met je vaste collega’s. Als werknemer bij een pedicurepraktijk ben je afhankelijk van de praktijk voor het inrichten van je werkzaamheden en uren.

Veel pedicures combineren ambulant werken met het runnen van een eigen praktijk. Het beste van beide werelden!

Zzp MBO | Voeten behandelen | Pedicure aan huis | Pedicure praktijk openen | Zelfstandig pedicure | Zzp worden

Waarom pedicure worden

Jij wilt pedicure worden omdat:

  • Je op zoek bent naar werk waarbij je (medische) zorg, (uiterlijke) verzorging en cliëntcontact kunt combineren
  • Je een goede band met je cliënten wilt opbouwen
  • Je mensen graag helpt
  • Je dan zeker weet dat je in toekomst genoeg werk hebt

Daarbij is het pedicure vak is erg geschikt voor zelfstandig ondernemerschap!

Werkvormen

Als pedicure kun je op drie manieren aan de slag:

  1. Een eigen pedicurepraktijk beginnen
  2. Als ambulant pedicure
  3. In dienst bij een praktijk