Student aan het woord: Mirthe van Kollenburg

Het leukste vind ik de dankbaarheid die mensen hebben. Bij schoonheid kun je ook iemand helpen door diegene mooi te maken of voor ontspanning te zorgen. Maar bij de pedicure komen mensen omdat ze pijn hebben aan hun voeten.

Student aan het woord: Mirthe van Kollenburg

 

Ik ben Mirthe, 21-jaar en 2e-jaars student Voetzorg. Normaal duurt de opleiding Voetzorg drie jaar. Maar omdat ik al schoonheidsspecialiste ben, heb ik vrijstellingen gekregen. Zo kan ik de opleiding versneld doen. Pedicure zijn is echt helemaal mijn ding!

 

Praktisch aan de slag

Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Het leukste vind ik dat we echte cliënten ontvangen en kunnen behandelen, zoals ouderen met eeltplekken of likdoorns.

 

Pedicure is een vak dat je niet elke week op dezelfde persoon kan oefenen. We zitten met alleen jonge meiden in de klas en we hebben nog geen echt grote eeltplekken of likdoorns. Op elkaar oefenen kan dus wel, maar minimaal. We krijgen daarom elke week cliënten in het praktijklokaal. Dit zijn vaak ouderen. Wij geven ze dan een pedicurebehandeling. Vaak komen zij dan elke 6 tot 8 weken terug. Ouderen zijn het perfecte oefenmodel omdat zij vaak wel wat dingen hebben aan de voeten. Het is ontzettend leerzaam en zorgt voor fijn oefenmateriaal.

 

Dankbaar vak

Het leukste vind ik de dankbaarheid die mensen hebben. Bij schoonheid kun je ook iemand helpen door diegene mooi te maken of voor ontspanning te zorgen. Maar bij de pedicure komen mensen omdat ze pijn hebben aan hun voeten. Wanneer ik dan ervoor heb gezorgd dat hun pijnlijke plek weg is, kunnen mensen gewoon weer normaal lopen. De dankbaarheid zij dan hebben is zo mooi. Dat geeft een enorme kick, dat jij dan ervoor hebt gezorgd dat iemand weer normaal kan lopen. Dat is echt prachtig.

 

Leuke ervaring

Een keer had een cliënt specifiek om mij gevraagd omdat zij zo tevreden was over mijn behandeling de vorige keer. Dat gaf me echt een speciaal gevoel. Ik ben blij dat ik iemand kan helpen met het verlichten van pijnlijke voeten.

 

Mijn toekomst

Na mijn opleiding wil ik graag als zelfstandige aan de slag gaan en mijn eigen praktijk openen. Ik ben nu al bezig met het opbouwen van mijn klantenkring en het uitbreiden van mijn netwerk. Het lijkt me fantastisch om mensen te kunnen helpen met hun voetproblemen en zo bij te dragen aan hun welzijn en gezondheid. Ik hoop dat ik in de toekomst ook kan samenwerken met andere medische professionals om de beste zorg te kunnen bieden aan mijn cliënten.

 

Kom je ook de opleiding volgen?

Er moeten echt meer aanmeldingen komen voor deze opleiding. Het is zo’n belangrijk vak! Maar helaas is dat niet zo bekend. Je krijgt veel waardering en voldoening met dit vak. Als meer mensen zouden zien hoe fijn, en vooral hoe belangrijk het vak is dan zullen ze het echt wel overwegen.

 

Denk jij er ook over de opleiding te gaan volgen? Twijfel niet langer en schrijf je in. Je bent hard nodig!

Meer Opvallende Verhalen

Een rolstoel hoeft je, in het pedicure vak, niet tegen te houden!

Een rolstoel hoeft je, in het pedicure vak, niet tegen te houden!

Marianne, 55 jaar, heeft het complex regionaal pijnsyndroom (CRPS). Ze zit in een rolstoel, moet dagelijks leven met ernstige pijn en leeft op pijnstillers. Toch blijft zij werken als pedicure en heeft zij een positieve kijk op het leven. Marianne noemt pedicure zijn echt een roeping. Lees hieronder het verhaal van Marianne en haar bewonderenswaardige positieve instelling.
Lees meer