Student aan het woord: Auke Heijmans

Het leukste aan de opleiding vind ik dat we ons vak uitoefenen op echte cliënten. Het geeft mij een goed gevoel om mensen te helpen en hen van hun pijn af te helpen.

Student aan het woord: Auke Heijmans

 

Hi! Ik ben Auke. Ik ben 20 jaar en ik volg de opleiding tot medisch pedicure. Ik ben ingestroomd in het tweede jaar van de opleiding. Dit was mogelijk omdat ik de opleiding allround specialist heb afgerond. Daar heb ik ook het keuzedeel pedicure gevolgd en behaald. Zo kon ik direct in het tweede jaar van de opleiding medisch pedicure starten. Twee vliegen in één klap dus! Ik hoop deze opleiding in één jaar af te kunnen ronden.

 

De opleiding

Het leukste aan de opleiding vind ik dat we ons vak uitoefenen op echte cliënten. Het geeft mij een goed gevoel om mensen te helpen en hen van hun pijn af te helpen. Het is mooi om te zien hoe dankbaar de mensen zijn die naar ons komen en hoeveel vertrouwen ze in ons hebben.

 

Toen ik op de middelbare school zat, kwam ik voor het eerst in aanraking met de opleiding Voetzorg tijdens een open avond. Ik had toen nooit verwacht dat ik deze opleiding zou gaan volgen, maar nu ben ik er heel blij mee. Het pedicure vak heeft mij enorm verrast en ik vind het echt fantastisch om te doen.

 

Dit schooljaar zijn we meteen begonnen met stage, zodat we het vak konden uitoefenen. In totaal moeten we dit jaar 336 uur stagelopen. Het geeft me een goed gevoel om ervaring op te doen in de praktijk en te leren hoe ik het beste met verschillende situaties om kan gaan.

 

Het leukste aan het vak

Wat ik het leukste en mooiste aan dit vak vind, is de dankbaarheid van de mensen. Ze komen soms met veel pijn naar ons toe en het voelt goed om hen te helpen en hun pijn te verlichten. Later zou ik graag als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan en mijn eigen uren kunnen inplannen. Het lijkt me fijn om die vrijheid te hebben, hoewel er natuurlijk ook minder leuke klusjes bij komen kijken, zoals administratie.

 

Bij medisch pedicure komen risicovoeten om de hoek kijken en dit is een grote uitdaging voor mij. Ik wil graag leren hoe ik op de juiste manier met deze voeten om kan gaan. Het voelt goed om te weten dat ik mensen kan helpen die dit nodig hebben en dat het vak zo belangrijk is. Soms vergeten mensen dat, maar het is zo’n dankbaar beroep.

 

Mooi moment met een cliënt

Een tijdje geleden kwam er een vrouw bij mij in de stoel en moesten we samen het behandelplan doornemen. Ik stelde haar een paar vragen en ineens begon ze te huilen. Nog geen dag eerder had ze namelijk slecht nieuws gekregen. Ik kon haar geruststellen en op de juiste manier met de situatie omgaan. Aan het einde van de behandeling vertelde ze me dat ze het heel fijn vond bij mij en dat ik er wel zou komen. Hier was ik best trots op.

 

De pedicure is belangrijk

Het is een belangrijk vak en sommige mensen hebben ons gewoon nodig om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het voelt goed om een verschil te kunnen maken in het leven van mensen. Ik hoop dat ik nog veel meer kan leren en ervaring kan opdoen in dit vak, zodat ik in de toekomst nog meer mensen kan helpen.

 

Auke is dankbaar dat zij de stap heeft genomen om pedicure te worden! Wanneer begin jij?

Meer Opvallende Verhalen

Een rolstoel hoeft je, in het pedicure vak, niet tegen te houden!

Een rolstoel hoeft je, in het pedicure vak, niet tegen te houden!

Marianne, 55 jaar, heeft het complex regionaal pijnsyndroom (CRPS). Ze zit in een rolstoel, moet dagelijks leven met ernstige pijn en leeft op pijnstillers. Toch blijft zij werken als pedicure en heeft zij een positieve kijk op het leven. Marianne noemt pedicure zijn echt een roeping. Lees hieronder het verhaal van Marianne en haar bewonderenswaardige positieve instelling.
Lees meer