Opleidingen

Opleiding Pedicure

De pedicure opleiding is leuk, gevarieerd en praktijkgericht. Wil je weten hoe het is om de opleiding te volgen? Op de pagina Pedicurepraat vind je interviews met studenten en een docent.

Om pedicure te worden moet je eerst een erkende opleiding volgen. Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een goede pedicure te worden.

In de pedicurebranche bestaan twee soorten diploma’s: het mbo-diploma en het branche diploma. Vakinhoudelijk zijn deze twee diploma’s gelijkwaardig. Het verschil zit in de generieke vakken (Nederlands, rekenen en een Moderne Vreemde Taal) en een verplichting tot stage uren.

Opleiding medisch pedicure

Heeft de zorg jou altijd al getrokken? Als pedicure kun je je verder specialiseren tot medisch pedicure. Het is de perfecte combinatie van zorg, contact met mensen en baanzekerheid. Met dit diploma mag je bijvoorbeeld mensen met risico voeten behandelen zoals diabetes en reuma. Een medisch pedicure heeft uitgebreidere kennis van voeten en ziektebeelden dan een basis pedicure.

De opleiding tot medisch pedicure duurt gemiddeld één jaar en is intensiever dan de basisopleiding. Je krijgt meer theorie over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie. De opleiding tot medisch pedicure wordt zowel door particuliere branche opleiders als mbo-scholen aangeboden.

Als medisch pedicure kan je je inschrijven bij het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Kijk op www.procert.nl voor meer informatie.

Medisch pedicure worden  |  Wat doet een pedicure? | Beste lonen MBO beroepenMedische MBO beroepenOndernemen met MBO diploma

Duur

De duur van de opleiding hangt af van welke opleiding je kiest. Een mbo-opleiding duurt meestal twee jaar. Een branche opleiding is vaak korter, ongeveer een jaar. Je start altijd met de opleiding tot basis pedicure. Daarna kan je de opleiding tot medisch pedicure volgen.

Kosten

De kosten van de opleiding verschillen per opleiding en per locatie. Het is daarom verstandig om bij verschillende scholen en opleidingsinstituten te informeren naar de kosten. Soms is het mogelijk om studiefinanciering aan te vragen of om de kosten af te trekken van de belasting.

Locatie

Er zijn veel verschillende locaties waar je de opleiding kunt volgen. Gebruik onze opleidingszoeker om te zien welke locatie bij jou past. Hier vind je ook meer informatie over de opleidingsduur, kosten en opleidingsvorm.