De Branche

Dat het pedicure vak uniek is, is wel duidelijk! Maar hoe zit dat met de branche?

De branche is veelzijdig en nauw verbonden. Er is veel contact tussen pedicures onderling en tussen pedicures en andere specialisten. Dit maakt dat jij er nooit alleen voor staat. Via een app, forum of persoonlijk contact kan je altijd vragen of casussen bespreken. ProVoet ondersteunt je daar ook bij. Daarnaast zijn er jaarlijks beurzen, bijeenkomsten en leuke activiteiten. Daar ontmoet je andere pedicures en deel je ervaringen.

ProVoet

ProVoet pedicure

Zodra je start met een erkende pedicure opleiding, kan je je als aspirant pedicure aansluiten bij ProVoet de Brancheorganisatie voor de Pedicure. Op dit moment zijn er ongeveer 12.000 (aspirant-) pedicures en medisch pedicures aangesloten bij ProVoet. Een professionele pedicure is herkenbaar aan het ProVoet logo. 
Wil jij weten wat het lidmaatschap jou te bieden heeft? Kijk dan op de website van ProVoet.

Lid van ProVoet

Als Bracheorganisatie voor de Pedicure promoten wij van ProVoet actief het pedicure vak bij de consument. Zo organiseren wij jaarlijks ‘Week van de Pedicure’, waarmee wij consumenten op het belang van voetzorg willen wijzen. We vergroten de bekendheid van de pedicure door verschillende PR en marketing acties. We staan meerdere malen per jaar op beurzen en evenementen. Ook organiseren wij lezingen, workshops en congressen voor alle aangesloten leden. Daarnaast behartigen wij jouw belangen bij de overheid en in het maatschappelijke veld.

Aspirant Lidmaatschap

Zolang jij je opleiding volgt kan je een aspirant lidmaatschap afnemen. Als aspirant pedicure en lid van ProVoet heb je veel voordelen.

Collectieve Verzekeringen

Met een ProVoet lidmaatschap kan je gebruik maken van collectieve verzekeringen. Zo kan je voordelig een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluiten. Dit is van groot belang want tijdens jouw pedicureopleiding moet je veel oefenen. Op het moment dat je gaat oefenen op mensen is heel belangrijk dat je een AVB hebt afgesloten. Mocht er dan tijdens de behandeling iets gebeuren, dan ben je altijd verzekerd. Omdat ProVoet een grote brancheorganisatie is, is de premie voor deze verzekering flink lager dan als je zelf een verzekering afsluit.

Ledenservice Artikelen

Artikelen zoals visitekaartjes, afspraakkaarten, analysekaarten en cliëntenfolders kan je tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgen bij ProVoet. Deze artikelen zijn te verkrijgen in diverse thema’s en zorgen voor een professionele uitstraling. Je kunt jouw visitekaartjes en afspraakkaarten ook laten bedrukken. Via de webshop van ProVoet kun je jouw bestelling plaatsen.

Gratis

Je krijgt ontvangt de ProVoet informatiebijeenkomst Agenda en gratis toegang tot de regiodag en verschillende pedicurebeurzen. Ook ontvang je kosteloos onze nieuwsbrief.

Contact met andere pedicures

Via ons Facebook platform en forum kom je in contact met andere pedicures.

Ga naar mijn.provoet.nl voor meer informatie en om je in te schrijven.

Contact met andere pedicures

Na afronding van je opleiding zet je jouw aspirant lidmaatschap om naar een pedicure lidmaatschap of medisch pedicure lidmaatschap. Daarmee geniet je van alle voordelen van het aspirant lidmaatschap en daarbij ook:

 • Vermelding in de ledenzoeker op ProVoet.nl. Zo ben je goed vindbaar voor cliënten.
 • Gepersonaliseerd ProVoet muurbord voor in je praktijkruimte
 • Stemrecht tijdens de algemene ledenvergadering
 • Aansluiting bij de geschillencommissie
 • Abonnement op Podopost, onafhankelijk vakblad voor pedicures
 • Korting op eigen website
 • Mogelijkheid om MDR-tool en een AVG-tool aan te schaffen
 • Korting op De Leestafel
 • Juridisch advies tegen een reduceert tarief

Meer weten? Kijk op mijn.provoet.nl voor meer informatie en om je in te schrijven.

Top 5 voetklachten:

 1. Eelt
 2. Schimmelnagels
 3. Zweetvoeten
 4. Ingroeiende teennagels
 5. Likdoorns en wratten

Wist je dat?

 • Je gemiddeld in je leven zo’n 120.000 kilometer loopt? Dit is 3 keer de wereld rondlopen! Voetverzorging is dus belangrijker dan je misschien denkt.
 • 50 procent van de bevolking daadwerkelijk een voetprobleem heeft?
 • Volgens het CBS Nederland in 2029 waarschijnlijk 18 miljoen inwoners heeft? Hiervan is bijna 25% op dat moment 65 jaar of ouder. Dit betekent dat de vraag naar pedicures zal blijven stijgen!
 • Het beroep van Medisch Pedicure door het UWV erkend is als kansrijk beroep?
 • Er 26 botten, 33 gewrichten, 19 spieren en pezen en 107 ligamenten in een voet zitten? Dit alles moet samenwerken om te kunnen lopen en bewegen. Dit maakt de voet een van de meest complexe gewrichten!